Beta

Palvelutasotavoitteet ja SLA 

Palvelutasotavoitteet ja SLA ylläpidolle, jatkokehitykselle ja tuelle

Ylläpidon, jatkokehityksen ja tuen palvelutasotavoitteet -asiakirjassa määritellään, mille tasolle palvelun julkaisun jälkeisessä ylläpidossa tähdätään. Tämä asiakirja siis auttaa muotoilemaan ylläpidolta edellytettäviä vaatimuksia yksinkertaisesti.

Palvelutasotavoitteet ovat tarpeen olla tiedossa jo siinä vaiheessa, kun hankintaa tehdään, että toimittaja osaa tarjouksessaan huomioida nämä vaatimukset. Erityisesti kannattaa huomioida saatavuus- ja suorituskykyvaatimukset.

Palvelutasotavoitteet auttavat hahmottamaan varsinaisen SLA:n eli palvelutasosopimuksen määrittelyä. Tämän sivun ylälaidasta löydät myös täysimittaisen SLA-pohjan palvelutuotannon aikaiselle palvelutasosopimukselle. SLA-pohjasta voi vapaasti poistaa niitä osia, jotka eivät ole ko. palvelun kannalta merkityksellisiä. 

Erikoisvaatimuksia vain harkiten

Palvelutasotavoitteiden sekä SLA:n määrittelyssä on hyvä olla realistinen ja pitäytyä vaatimustasossa ehdottomasti vaaditussa minimissä. On luonnollisesti olemassa myös palveluita, joissa esimerkiksi ylläpitäjien varallaolo yöaikaan on välttämätöntä. Tällaiselle palvelulle kertyy helposti korkeat kustannukset ja siksi vähemmän kriittisissä palveluissa myös yksinkertaiset varajärjestelyt ovat usein riittävät (esim. selkokielinen virheilmoitus tai staattinen tietosivu käyttökatkon varalta).

 

 

 


Lisää aiheesta 

 

Luonnos